3 gombás spagetti

Hozzávalók:

20 dkg rókagomba

30 dkg laskagomba

50 dkg csiperkegomba

8 gerezd fokhagyma

2 ek libazsír

1 ek szezámolaj

2 szál újhagyma

fél csokor petrezselyem

bors

parmezán

A gombákat megmostam. Rusztikusra vágtam, azaz, kisebb nagyobb, fél, egész.

A spagettinek vizet forraltam. Beledobtam a tésztát.

A zsíron megpirítottam a kinyomott fokhagyma gerezdeket. Először a laskagombát, majd a csiperkét, végül a rókagombát tettem bele, mert így puhulnak meg egyszerre. Lefedtem, hogy minél több levet engedjen, és két merőkanálnyit kivettem a tésztához.

Mikor a tészta megpuhult, leszűrtem, leöblítettem hideg vízzel, beleforgattam a gomba levébe, és takarék lángon melegítettem, míg felszívta a levet.

A gombát megszórtam összevágott petrezselyemmel, sóztam, borsoztam, meglocsoltam szezám olajjal

Tálaláskor tettem rá összekarikázott újhagymát és reszeltem rá parmezánt.